top of page
Graduation Hat Throw

Ta examen i muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik

Vi välkomnar alla legitimerade vårdgivare som är intresserade av att lära sig muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik och de häpnadsväckande möjligheter det innebär för din kliniska vardag.
Målet med kursen är att ge dig en bred bas med djupgående kunskap inom muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik.
 
Alltid stort fokus på patologi
Mycket tid för hands on
Högt antal lärare per deltagare
Kursen leder till examen i muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik.

Kursprogrammet är indelat i 6 kurser där varje del består av 2 dagar som fylls med teori men framför allt praktiskt handhavande under handledning från erfarna lärare. Det kommer att ingå patientfall med verkliga patienter, men den största delen av praktiken kommer att utföras på dig själv och dina kurskollegor. Detta ger en riktigt bra möjlighet för feedback mellan deltagare. Antalet deltagare är aldrig fler än 3 per maskin och du är välkommen oavsett vilken maskin du har på din klinik.

Kursen delas in i:

  • Grundkurs

  • Fördjupning axel

  • Fördjupning armbåge & hand

  • Fördjupning underben & fot

  • Fördjupning knä, lår & höft

I fördjupningsstegen kommer du att få en hemuppgift där du ska börja samla patientfall. Vid examenstillfället kommer vi att diskutera fallen i grupp tillsammans med några andra hemuppgifter. Efter avklarat teoretisk och praktiskt prov kommer ett diplom muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik delas ut.

Efter fullföljd examenskurs så utfärdas för dig som är ST-läkare ett intyg på att kursen uppfyller socialstyrelsens krav på särskilda delmoment.

Kursen är framtagen i samarbete med specialist inom respektive område (radiolog, ortoped, allmänläkare, akutläkare).

bottom of page